• Novinky

            • Maturity 2016

            • Dňa 28. apríla 2016 sa na našej škole uskutočnila praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky. Naším maturantom budeme držať palce aj pri ústnych maturitných skúškach, ktoré ich čakajú o pár týždňov.

            • Župná olympiáda Trnava


            • Dňa 21. 04. 2016 sa naše tri dievčatá zúčastnili na župnej olympiáde v Trnave. Po peknom úvodnom ceremoniáli sme sa presunuli na športovisko, kde začala Dominika Štefanovičová úspešným rozbehom na 100 m dievčat. Dominika sa prebojovala do finále, kde nakoniec obsadila pekné 6 miesto. Počas finále 100 m sa začala súťaž v skoku do diaľky, čo ovplyvnilo Dominikino umiestnenie v tejto disciplíne, kde síce postúpila do finále, ale skončila až na 7. mieste. V behu na 400 m nás reprezentovali Denisa Filípková, ktorá skončila celkovo na 5 mieste a Silvia Hološková, ktorá skončila na 7. mieste.
              Mgr. R. Srnec
            • Slovenské národné divadlo - Jane Eyrová


            • Dňa 13.04.2016 sa Čabelkovci vybrali do Bratislavy na divadelné predstavenie Jane Eyrová od Charlotte Brontëovej. Počasie bolo ukážkové, skoro letné, prechádzka popri Dunaju, posedenie  na terasách Eurovei  všetkým urobila dobre. Príbeh chudobnej siroty Jany, ktorá prežila neradostné detstvo plné  samoty, komplikovaný vzťah so ženatým mužom, hľadanie samej seba ako aj šťastný koniec  nájdenie  svojej lásky nenechal chladným nikoho. Fantastické herecké výkony hlavných ženských postáv Petry Vajdovej ako Jany Eyrovej a Zuzany Fialovej ako spisovateľky Charlotty Brontëovej umocnili celkový umelecký zážitok, čo publikum ocenilo búrlivým potleskom na záverečnej klaňačke. Toto predstavenie určite nebolo posledné, ktoré sme navštívili, už teraz sa tešíme na nové hry v podaní hercov Slovenského národného divadla.
              Mgr. Monika Magulová
            • Beseda s ruským veľvyslancom


            • 11.04.2016 sa pri príležitosti 71. výročia oslobodenia nášho mesta Holíč konala v historickej budove Fajansy výstava spojená s besedou, na ktorej sa zúčastnil veľvyslanec Ruskej republiky na Slovensku ako aj primátor mesta Holíč, nadšenci Historického klubu z Nového mesta nad Váhom prezentujúci uniformy ruských, nemeckých a slovenských vojakov, taktiež zbrane použité v bojoch 2.svetovej vojny a žiaci našej školy SOŠ Jozefa Čabelku. Počuť rozprávanie ruského veľvyslanca ako aj profesora z Trnavskej univerzity, z katedry histórie o napoleonských vojnách o postave slávneho generála Kutuzova, o ruských vojakoch červenej armády ako oslobodzovali  nielen naše mesto bol nezabudnuteľný zážitok. Všetci prítomní mali možnosť si po besede prezrieť výstavu obrazov s tematikou slávnych bitiek, ale aj výstavu historických zbraní a uniforiem. Bolo to veľmi poučné popoludnie a naša vďaka patrí všetkým tým, ktorí položili svoje životy pri oslobodzovaní našej vlasti.
               
              Mgr. Monika Magulová
            • Majstrovstvá okresu vo volejbale chlapcov a dievčat


            • Dňa 7. apríla 2016 sa v našej telocvični konali majstrovstvá okresu vo volejbale chlapcov i dievčat. Chlapci vo veľmi vyrovnanom turnaji skončili najhorším pomerom lôpt až na treťom mieste, keď tri družstvá mali rovnaký počet bodov i setov. Dievčatá boli o niečo úspešnejšie, keď skončili na 2. mieste.
            • Hurbanov pamätník


            • Hurbanov pamätník je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v oblasti umeleckého prednesu poézie a prózy na Slovensku. Recitátori svojím repertoárom a interpretáciou hlbšie spoznávajú literárne hodnoty a zoznamujú s nimi užšiu verejnosť. Súťaž výrazne prispieva k vyhľadávaniu talentovaných a nadaných študentov v oblasti umeleckého slova, vedie ich k samostatnej tvorivej činnosti, upevňuje ich záujem o sebavzdelávanie, prispieva k účelnému a efektívnemu využívaniu voľného času, podporuje ich súťaživosť.
            • Pangea - matematická olympiáda


            • Dňa 3. apríla 2016 sa študenti druhého ročníka zúčastnili celoeurópskej matematickej olympiády. Súťaž s názvom Pangea je určená pre žiakov základných a stredných škôl. V roku 2015 sa súťaže zúčastnilo viac ako 444 609 žiakov z 18 krajín Európy. Matematická olympiáda Pangea má podporu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave. 
            • Talentové skúšky


            • Dňa 1. apríla 2016 sa na Strednej odbornej škole Jozefa Čabelku uskutočnili talentové skúšky - študijný odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo
    • Staňte sa naším fanúšikom