• Novinky

            • Centrum pedagogicko psychologického poradenstva a prevencie presunulo svoje pôsobenie do nových priestorov SOŠ J. Čabelku v Holíči


            • Do priestorov našej školy SOŠ Jozefa Čabelku 383/10 v Holíči sa počas posledných letných týždňov presťahovalo Centrum pedagogicko psychologického poradenstva a prevencie, ktoré dovtedy sídlilo na SNP 32. Po takmer ročnom rokovaní so zriaďovateľom sa dočkali tejto významnej zmeny. Bývalé priestory na SNP 32 boli v mnohých ohľadoch nevyhovujúce (chladné a tmavé prostredie, ktoré bolo nevhodné pre vykonávanie kvalitnej práce s klientmi a dva samostatné vchody, čo narúšalo celkovú komunikáciu ako so zamestnancami, tak s klientmi).
            • Radovan Prstek a jeho tohtoročné športové úspechy


            • Radovan Prstek, študent 3.ročníka SOŠ Jozefa Čabelku, je reprezentant Slovenskej republiky v športovej streľbe na asfaltové terče, člen Športového klubu polície v Trnave a Športového centra polície, si po ukončení tohtoročnej sezóny ako  reprezentant v športovej streľbe v disciplíne olympijsky  trap pripísal niekoľko úspechov:
            • Noc strašidiel na zámku v Holíči II.


            • Dňa 24.10. 2016 sme sa zúčastnili akcie mesta Holíč s názvom Nos strašidiel na zámku.
              Toto podujatie bolo určené pre širokú verejnosť obyvateľov mesta Holíč a okolia.
              Študentky našej školy opäť stvárnili Čarodejnícku školu zo známeho filmu Saxana a taktiež sa podieľali na tvorivých aktivitách pre deti.
               
              Mgr. Lenka Suchá, Mgr. Igor Černin
            • Turnaj vo vybíjanej dievčat ZŠ


            • Dňa 20.10. 2016 sa konal turnaj vo vybíjanej dievčat ZŠ. Hralo sa vo dvoch skupinách, kde v A aj B skupine bez prehry zvíťazili neskorší finalisti zo Šaštína a zo Strážnickej zo Skalice. Na druhom mieste v skupine skončili dievčatá z Jablonice a Borského Mikuláša, ktoré vo vyrovnanom zápase o 3. miesto uspeli dievčatá z Jablonice. 
            • Okresné kolo vo futsale


            • Dňa 18.10. 2016 sa v našej telocvični konalo okresné kolo vo futsale s dvomi účastníkmi zo Senice.
              Družstvá boli rozdelené do troch skupín z ktorých do finále postupoval iba víťaz. Víťazmi skupín sa stali chlapci zo základných škôl z Unína, Strážnickej Skalica a Školskej z Holíč. Po dvoch remízach medzi Unínom a oboma finalistami, chlapci zo Strážnickej zo Skalice porazili Holíč 4:0 a stali sa víťazmi turnaja.
              Mgr. Radovan Srnec
            • Múzeum Tomáša Baťu - Zlín


            • „Dobrý obchod je vtedy, kde sú spokojní všetci zúčastnení.“
              „Náš zákazník - náš pán.“
              „Nízke ceny, vysoké mzdy, primeraný zisk.“
              Tieto mottá, a mnoho ďalších je spojených s menom Tomáša Baťu - zakladateľa obuvníckej firmy Baťa. Preslávil sa ako  jeden z najväčších československých podnikateľov svojej doby, ale tiež starosta Zlína a verejný činiteľ. Naši študenti sa o tejto významnej osobnosti učia na hodinách ekonomiky a  preto sme si dňa 18. 10. 2016 naplánovali  exkurziou do jeho rodiska a do priestorov kde sa budoval obuvnícky priemysel. Navštívili sme múzeum, v ktorom je zhrnutá celá história továrenskej výroby, ukážky strojov, pásovej výroby a veľa fotografického materiálu z jeho života. Zaujímavá bola tiež výstava viac ako 1000 exponátov obuvi od najstarších dejín až po súčasnosť. Študenti sa tiež mohli previezť legendárnym výťahom, ktorý súčasne slúžil ako pracovňa samotného Baťu. Vstupom do týchto priestorov sme sa preniesli v čase, pretože celý interiér – nábytok, doplnky boli autentické a dobové.
              Tomáš Baťa je významnou osobnosťou uznávanou v podnikateľských kruhoch na celom svete aj v súčasnosti hlavne pre svoje pokrokové metódy riadenia výroby a obchodu a taktiež systém motivácie pracovníkov (Baťova sústava riadenia).Napriek tomu, že žil na prelome 19. a 20. storočia /1876 – 1932/, dokázal ovplyvniť množstvo budúcich ekonómov, jeho postupy boli na vtedajšie podnikanie revolučné a sú stále používané ako príklady top manažmentu.
            • Benefičný festival


            • Podporiť psíkov zo skalického útulku sa rozhodli aj študentky našej školy – budúce učiteľky 2. a 3. ročníka.  Svojou aktívnou účasťou na tohoročnom benefičáku dňa 8. 10. 2016, prezlečené za rôznych maskotov a rozprávkové postavičky spestrili sobotňajšie sychravépopoludnie tým najmenším, ktorí prišli spolu s rodičmi aby prispeli na dobru vec. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Daj psíkovi domov a trochu lásky a on ti dá celé svoje srdce.“
            • Noc strašidiel na zámku


            • V sobotu 15. októbra 2016 sme v spolupráci s Centrom voľného času Holíč pripravili pre zamestnancov firmy Protherm program s názvom Noc strašidiel na zámku.
              Naše študentky stvárnili čarodejnícku školu Saxany a takisto pripravili tvorivé dielne pre deti.
            • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže


            • V piatok 7.10.2016 sa v Hodoníne uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže „Karlův výtvarník“. Súťaž organizovala mestská knižnica Hodonín v spolupráci s mestom Hodonín v rámci projektu „Knihovna 21. století“ s dotáciou Ministerstva kultúry Českej republiky. Najvyššie ocenenie vo svojej kategórii získala žiačka našej školy Lucia Karlovská /2.B UCI/. Odmená bola diplomom a vecnými cenami. Srdečne blahoželáme.
            • Beseda s horolezcom


            • 05.10.2016 sa v historickej budove bývalej „Tabačárne“ uskutočnila beseda so známym slovenským horolezcom, rodákom z Holíča, pánom Vladimírom Štrbom, ktorý sa v máji tohto roku pokúsil zdolať aj so svojím priateľom Zoltánom Pálom zo Šale najvyššiu horu sveta Mount Everest (8848 m). Toto meno dal hore v roku 1856 sir Adrew Scott Waugh, hlavný zememerač pre Indiu, na počesť svojho predchodcusira Georga Everesta. V Nepále je  nazývaná Ságarmátha alebo Tvár nebies. Qomolangma, čiže Matka sveta, zase v Tibete.
            • Exkurzia do Osvienčimu


            • Zatiahnuté nebo, upršané  počasie sprevádzalo študentov zo Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku v utorok 04. 10. 2016 až do poľského mesta Osvienčim, ktoré sa do dejín neslávne zapísalo ako miesto, kde nemeckí fašisti počas 2. svetovej vojny postavili tzv. „TOVÁREŇ NA SMRŤ“. Boli to tri tábory. Ako prvý bol postavený v roku 1940 Auschwitz I. Pred vstupom do neho sa nachádza známy nápis Arbeit macht frei, ktorý by sme mohli do slovenčiny preložiť ako: „Práca oslobodzuje“.
            • Cezpoľný beh


            • Dňa 28. 09. 2016 sa naše dievčatá zúčastnili na cezpoľnom behu okresu Skalica. Na treťom mieste dobehli Lea Burcelová a Denisa Filípková.
    • Staňte sa naším fanúšikom