• Novinky

            • Lyžiarsky výcvik - Krompachy Plejsy - Malinô Brdo Ružomberok


            • Už tradične sme aj tento rok vycestovali na lyžiarsky kurz. Vďaka štátnej dotácii sa nám podarilo zorganizovať 2 turnusy. Prvý sa konal v lyžiarskom stredisku Krompachy - Plejsy. Okrem dobrej lyžovačky nám náladu nepokazilo  ani zlé počasie počas ktorého sme si spríjemnili čas na chate turnajom v stolnom futbale, pexese a spoločenských hrách. Záver lyžiarskeho tradične patril návšteve Tatralandie.
            • Kraj ocenil najlepších športovcov


            • V Trnave sa uskutočnilo vyhlásenie najlepších športovcov roka Trnavského samosprávneho kraja. V kategórii TOP 10 – dorastenci a juniori si ocenenie okrem iných odniesol Radovan PRSTEK (študent 2.A triedy, odbor ekonomika pôdohospodárstva), slovenský reprezentant v športovej streľbe, člen Športového klubu polície Trnava, účastník svetových pohárov a niekoľkonásobný víťaz medzinárodných pretekov.
              Gratulujeme.
            • Výchovný koncert "Nežná revolúcia"


            • Dnešný deň nám začal netradične. Pripomenuli sme si dôležitú časť histórie nášho národa, a to obdobie „Nežnej revolúcie“. Nielen na hodinách dejepisu, no i výchovný koncert agentúry AMOS z Banskej Bystrice nám pripomenul roky minulé. Hudobníci boli ozaj skvelí, keď hovorené slovo zakomponovali do nespočetného množstva piesní a odkazov významných i pre súčasnú mladšiu generáciu.
              Potlesk študentov i pedagógov nasvedčoval tomu, že výchovný koncert zaujal, ba niektorí skorej narodení si zaspomínali na revolučné časy v dejinách Slovenskej republiky.
               
              Mgr. Igor Černin
            • Stolnotenisti skončili tretí


            • Dňa 04. februára 2016 sa na základnej škole Strážnická v Skalici konalo okresné kolo v stolnom tenise chlapcov stredných škôl. Mužstvá zo 6 stredných škôl boli rozdelené do 2 skupín, ktorej jednej sme sa stali víťazmi. V semifinále sme žiaľ prehrali, čo nás poslalo do súboja o 3. miesto, v ktorom naši chlapci Šimon Kováč, Radovan Prstek a Adrián Kákoš zdolali súpera zo Strednej zdravotníckej školy Skalica.
            • Obvodné kolo olympiády v nemeckom jazyku


            • Študentka Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku v Holíči, Klára Madunická zo 4.A sa zúčastnila 12. januára 2016 Obvodného kola olympiády v nemeckom jazyku. Súťaž sa konala v Strednej zdravotníckej škole v Skalici pre víťazov školských kôl okresov Skalica a Senica. Klára Madunická získala svojimi vedomosťami 1. miesto v kategórii 2D, a tak postupuje do krajského kola olympiády, ktoré sa uskutoční 11. februára 2016 v Trnave. Blahoželáme k úspechu a prajeme dobrú jazykovú komunikáciu v krajskom kole! 
              PhDr. Mária Polláková
            • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku pre ZŠ


            • V stredu 13. januára 2016 sa na Strednej odbornej škole  Jozefa  Čabelku v Holíči uskutočnilo okresné kolo Olympiády anglického jazyka základných škôl okresu  Skalica. Zúčastnili sa ho žiaci ZŠ a žiaci 1.až 4. ročníka osemročných gymnázií , víťazi školského kola tejto súťaže, ktorí súťažili v príslušných  kategóriách podľa typu školy z ktorej prišli  a to v kategórii 1A žiaci 5. až 7. ročníka ZŠ, žiaci 1. , 2. ročníka osemročných gymnázií a v kategórii 1B súťažili žiaci 8.,9. ročníka ZŠ a žiaci 3. ,4. ročníka osemročných gymnázií.
            • Obvodné kolo olympiády v anglickom jazyku SŠ

            • Vo štvrtok 14. januára 2016 sa na Strednej zdravotníckej škole v Skalici uskutočnilo obvodné kolo Olympiády anglického jazyka stredných škôl okresov  Skalica a Senica. Zúčastnili sa ho študenti SŠ, víťazi školského kola tejto súťaže, ktorí súťažili v príslušných  kategóriách podľa typu školy , z ktorej prišli. Našu školu, Strednú odbornú školu J. Čabelku Holíč, vzorne reprezentovala študentka Eva Chocholáčková  z  3. A triedy, ktorá v kategóri 2.D (stredné odborné školy) obsadila 3.miesto. Napriek tomu, že sa jej nepodarilo postúpiť do krajského kola olympiády, veríme, že získané  skúsenosti využije v ďalšom štúdiu a pri skúške dospelosti, maturite. Samotná súťaž pozostávala z písomnej časti, testu zameraného na počúvanie ,čítanie s porozumením, slovnú zásobu, gramatiku a z ústnej časti, príbehu podľa obrázku a rolovej hry. K peknému umiestneniu  blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.
               
              Mgr. Vladimír Janíček
            • Vianočná besiedka


            • Dňa 22 12. 2015 sa na našej škole uskutočnila vianočná besiedka. Každý ročník si osobitne pripravil kultúrny program, ktorým sme si spríjemnili tento predvianočný čas. Zároveň sme ocenili najúspešnejších študentov našej školy za rok 2015 a „erasmákom“ sme odovzdali certifikáty zo zahraničnej stáže. Na záver sme si zaželali krásne sviatky a dostali prekvapenie – riaditeľské voľno. Celý deň sa niesol v duchu Vianoc, lásky a pokoja.
            • Vianočný volejbalový turnaj


            • Dňa 21.12.2015 sa uskutočnil tradičný vianočný turnaj vo volejbale tried čabelkovcov a družstva profesorov. Suverénnym víťazom bez prehry sa stalo družstvo profesorov, kedy vo finále zdolali víťaza druhej skupiny "tlačiarov" z 2.B. V boji o tretie miesto miesto vyhrali "učiteľky" z 2.A, keď zdolali 3.A tesne 2:1 na sety. Na 5 mieste skončila 1.A, keď tiež 2:1 na sety zdolali "ekonómov" z 2.A. O 7. miesto sa stretli dievčatá 2.A, ktoré tesne 2:1 na sety zdolali učiteľky z 1.B.
            • MO vo futsale žiakov ZŠ okresu Skalica


            • Dňa 17. 12. 2015 v našej telocvični bojovali ZŠ okresu Skalica o víťazstvo a postup na krajské kolo. ZŠ boli rozdelené do dvoch skupín, v A skupine sa stretli ZŠ Unín, Vajanského Skalica, Bernolákova Holíč, Strážnická Skalica a Kopčany. Víťazom skupiny sa stali chlapci z Unína, ktorí posledným zápasom so ZŠ Kopčany sa dostali do finále.
  • Staňte sa naším fanúšikom