• Novinky

            • Prezentácie Erasmus+

            • Dňa 23. 11. 2022 sa uskutočnili prezentácie Erasmus+. Žiaci z odborov ekonomika pôdohospodárstva, operátor tlače,  učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo, sociálno-výchovný pracovník a logistika sa podelili so svojimi spolužiakmi so skúsenosťami z pracovísk. Porozprávali im, čo bolo náplňou ich práce, aké nové praktické zručnosti nadobudli počas dvoch týždňov. Zahraničná stáž nebola len o práci. Spoznali Prahu aj ako mesto, navštívili pamiatky, múzeá, kultúrne podujatia či ZOO. Zároveň si žiaci prevzali Certifkáty, ktoré sú dokladom o absolvovaní stáže.

            • "Padli, aby sme my žili".

            • 11.11. 1918 O 11. HOD. A 11. MIN. ZAZNELA POSLEDNÁ SALVA PRI PODPISE PRÍMERIA V COMPIÉGNE VO FRANCÚZSKU, KTORÝM SA SKONČILA 1.SV. VOJNA. 

              ZO 65 MILIÓNOV VOJAKOV BOLO 8 MILIÓNOV ZABITÝCH A ĎALŠÍCH 21 MILIÓNOV ZRANENÝCH, ALEBO DOŽIVOTNE ZMRZAČENÝCH. KEĎ VOJNA SKONČILA, BOL 11. NOVEMBER VYHLÁSENÝ ZA DEŇ VOJNOVÝCH VETERÁNOV.  

              Každoročne si pripomíname Medzinárodný deň vojnových veteránov. Symbolicky nám aj tento rok svietia červené maky na kabátoch a bundách, aby sme si opäť pripomenuli statočnosť ľudí a skončenie 1. sv. vojny.  

              V rámci hodín výtvarnej výchovy žiaci a žiačky odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo vyrobili krásnu kyticu a symbolické malé červené maky pre svojich spolužiakov. Na hodine občianskej výchovy študenti prvého ročníka odboru prevádzka dopravy zmapovali a nafotili časť pomníkov 1.svetovej vojny v ich bydlisku.

    • Staňte sa naším fanúšikom