• Novinky

            • DEŇ ZDRAVIA


            •  

              Na našej SPOJENEJ ŠKOLE sa vo štvrtok 7. apríla pri príležitosti DŇA ZDRAVIA uskutočnili viaceré zaujímavé aktivity a besedy.

              Žiaci 3. a 5. Ročníka hotelovej akadémie a nadstavbvého štúdia  sa stretli s odbornou garantkou ZDRAVEJ ŠKOLY Evou Blaho, ktorá sa v rámci prednášky zaoberala: prevenciou proti obezite, dodržiavanie pitného režimu a ako správne čítať a vedieť si spočítať denný príjem  sacharidov,bielkovin,tukov...

              V školskej reštaurácii sa uskutočnila prednáška mentálneho kouča Adama Truhlářa https://www.facebook.com/adamtruhlar.snl/ s témou ako sa rýchlo a efektívne učiť. Prednášky sa zúčastnili študenti 3. IT a 4. TPI. Kouč a zároveň športový psychlog Adam vysvetľoval ako funguje ľudská myseľ, mozog a nervová sústava. Poukazoval na to, že aj cez prekážky a zlyhania si máme ísť za svojím cieľom, pretože chyby nás posúvajú ďalej. Motivoval nás do ďalšieho vzdelávania. Celý život sa učíme a získavame informácie, no najdôležitejší je ich výber a kvalita. Veríme, že bol pre všetkých inšpiráciou. 

              V rámci vyučovania vo viacerých triedach (2.MŠS, 4. LMŠ a 1. LPE) pripravila pani Šišková témy súvisiace so zdravím, životným štýlom, kvíz, meranie tlaku, žiaci si mohli vypočítať svoje BMI. 

              Taktiež žiaci 1. MŠS sa v ten deň zaujímali o túto tému a pre svojich spolužiakov si v rámci vyučovania pripravili prednášky: Pohyb a zdravie, Poruchy zdravia, Zdravie a pohyb.

              Dievčatá 3. ročníka odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo pripravili v spolupráci so školskou psychologičkou zaujímavý workshop v školskej telocvični. Súčasťou boli zaujímavé aktivity ako muzikoterapia, „Zbav sa svojho strachu“, Preboxuj sa, Zrelaxuj, Vypni...Tento workshop bol orientovaný na duševné zdravie.

              Študentské firmy na škole ( 4. ročník hotelovej akadémie) počas prestávok predávali zdravé dezerty a smothie. Oba školské bufety ponúkali zdravé obedy, ktoré boli doplnené surovinami ako quinoa, batáty a pod.

    • Staňte sa naším fanúšikom