• Novinky

            • Príspevok ZRPŠ

            • Vážení rodičia,
              výška príspevku ZRPŠ na šk. rok 2022/2023 je 20 €. Tento poplatok platí každý žiak denného i individuálneho štúdia vo všetkých študijných odboroch. Príspevok je treba zaplatiť do 31. 10. 2022 a to v hotovosti triednemu učiteľovi, alebo zaslaním na účet ZRPŠ v SLSP, číslo účtu: SK82 0900 0000 0002 5093 0446 - do poznámky uviesť: meno a priezvisko žiaka, trieda (povinný údaj).


              Ing. Ľudmila Mičová
              riaditeľka školy

            • Študenti Spojenej školy na stáži Erasmus+

            • V dňoch 4. - 17. septembra 2022 sa 27 študentov Spojenej školy v Holíči v sprievode ich pedagógov zúčastnilo odbornej stáže Erasmus+ v hlavnom meste Českej republiky, v Prahe. Do projektu boli zapojené 4 odbory.
              Študenti odboru polygraf – operátor tlače praxovali v najväčšej tlačiarni v Českej republike Svoboda Press s.r.o., ktorá sa viac ako 60 rokov špecializuje na vysokonákladovú rotačnú ofsetovú tlač. Študentky odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo získavali praktické skúsenosti v Základnej a Materskej škole v mestskej časti Praha 4- Michle. Zaujímavú prax mali aj študenti odboru ekonomika, ktorí spoznali život na farme Jezdecká stáj Kosoř. Starali sa o zvieratá, pomáhali v stajniach a mohli si vyskúšať aj jazdu na koni. Študenti odboru sociálno- výchovný pracovník si mohli svoje teoretické vedomosti overiť v Dome seniorov Michle a Třebešín, kde sa starali s láskou a úctou o seniorov. Počas stáže získali študenti odborné a praktické skúsenosti, vyskúšali si prácu na rôznych pracoviskách, zoznámili sa s informačnými systémami a  naučili sa byť zodpovednými
              a spoľahlivými zamestnancami.
              Po práci zažili aj veľa zábavy. Vo voľnom čase navštívili historické centrum Prahy, múzeá, ZOO, Vyšehrad, zabavili sa v kine a pozreli si aj vynikajúci muzikál Kleopatra. Po 2 týždňoch sa všetci vracali domov s kopou nových zážitkov, skúseností a priateľov. Veru, nikto neľutoval, každý by si túto skúsenosť rád zopakoval.

              Mgr. Viera Psotová

    • Staňte sa naším fanúšikom