• Novinky

            • Lyžiarsky výcvik Malinô Brdo

            • Ružomberok 2019

              20.1. až 25.1.2019 sa žiaci prvého a druhého ročníka Strednej odbornej školy J. Čabelku  zúčastnili lyžiarskeho výcviku na Malinô Brdo pri Ružomberku. Pod dozorom Ing. J. Pavlíka a Mgr. R. Srnca sme si užili veľa zábavy, či už na svahu alebo v hoteli. Každý večer sa nám postarali o zaujímavý program. Mali sme aj návštevu miestnych horolezcov, ktorí nám pustili video ako správne lyžovať, čo robiť pri zranení a ako podať v prípade núdze prvú pomoc. Na záver večera sme sa rozprávali o ich cestách na rôzne vrcholy. O program na iné večery sa nám postarali učitelia a žiačky druhého ročníka. Odchádzali sme veľmi spokojní a plní očakávaní, že aj na ďalší rok si užijeme toľko zábavy. – Sabína Ščúryová, 2.A

            • David Jankovič víťazom okresného kola Olympiády v NEJ

            • Vo štvrtok 17. januára 2019 sa v Skalici uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu úspešne reprezentoval David Jankovič zo 4.A, ktorý získal 1. miesto a zároveň postúpil do krajského kola. Gratulujeme a budeme mu všetci držať palce!

               

              Mgr. Jana Kubíčková

            • Novinky v školskej knižnici

            • Do školskej knižnice pribudli v priebehu mesiaca december nové knižné tituly. Dúfame, že oslovia našich študentov a do radu stálych čitateľov pribudnú aj noví, pre ktorých sa čítanie dobrej knihy stane príjemným spôsobom trávenia voľného času.

              Nové tituly v knižnici 2018/2019

              Papierové mestá – John Green

              Nech sneží- John Green

              Hamlet – W. Shakespeare

              Zabuchnutá v knižnici – Katie West

              Kufor na sny – Dušan Dušek

              Balík –Sebastian Fitzek

              Jedného dňa v decembri – Josie Silver

              Severská mytológia - Neil Gaiman

              Zlodejka kníh - Markus Zusak

              Smrteľné stroje - Philip Reeve

              Umenie predstierať – Rachel Harris

              Príbeh dvoch storočí – Rachel Harris

              Vrania šestka - Leigh Bardugo

              Univerzita výnimočných - Joelle Charbonneau

              Drak sa vracia-  D.Chrobák

              Na západe nič nové  - E.M. Remarque

              Venuša zo zátoky- Dominik Dán

              Očarená nocou- Amy Plum

              Pobozkaná mesiacom – Amy Plum

              Tetovač z Auschwitzu - Heather Morris

              Vežovníček – Marta Hlušíková

              Tajuplné povesti o slovenských hradoch – R. Matúšková

              Časopis Vrabček

            • Čabelkovci v útulku

            • V priebehu mesiaca december sa žiaci našej školy rozhodli usporiadať akciu na podporu psieho útulku PAF v Skalici. Na túto akciu priniesli dary, teda granule, deky, konzervy, rôzne psie pochutiny jednotlivci z tried: 2.A, 2. B., 3.A., 3.B., 4.A. Keď sme prišli k útulku, psíci sa tešili, boli šťastný, že niekto prišiel a vyzerali, že je o nich veľmi dobre postarané. Pani, ktorá sa o nich starala, bola milá a vyžarovalo z nej dobro, ktoré je pre starostlivosť o psíkov, ktorých niekto vyhodil, alebo boli v minulosti bitý nevyhnutné. Odovzdali sme im všetky dary od žiakov našej školy. Pani nám pekne poďakovala a spýtala sa, či chceme, aby pustila psíkov za nami. My sme súhlasili, tak ich postupne začala púšťať. Psíci boli veľmi živý, čo je dôkaz dobrej starostlivosti, boli prítulný, čo je dôkaz, že veria ľuďom a hlavne boli čistý a bolo vidno, že je o nich dobre postarané. Osobne za seba si myslím, že to bol veľmi dobrý nápad, pretože sme pomohli tým, čo to potrebovali a myslím, že takýchto akcií by malo byť viac. Som rád, že som mohol byť jej súčasťou a dúfam, že sa bude niečo podobné ešte organizovať, a že sa vyzbiera ešte viac.

              Juraj Bohuš, 2.B

    • Staňte sa naším fanúšikom