• Novinky

            • Súťaž v grafickom dizajne

            • Prihlásili sme sa do súťaže ÚSVIT - cena za študentský dizajn. Kristína Scheerová zo 4.LPE sa prihlásila so svojou grafickou prácou - komixom Meow. Kristíne držíme prsty, aby s komixom uspela. :)

            • Čitateľský maratón

            • Trieda IV.MŠS sa dňa 20.3. zapojila do 15. jubilejného čitateľského maratónu "Čítajme si", ktorý organizuje LINKA DETSKEJ ISTOTY. Podujatie má pritiahnuť deti a mládež ku knihe a zároveň im sprostredkovať informácie o dostupnosti Linky istoty. Vďaka študentom za milé stretnutie pri dobrých knihách.

            • Prednáška z ÚPSVaR Senica

            • Dňa 20.3. 2024 sa na Spojenej škole konala prednáška z ÚPSVaR Senica na tému: Čo ďalej po maturite? Navštívila nás prednášajúca p. Ing. Svetlana Spiegelová, ktorá je koordinátorom pre poradenstvo a vzdelávanie ÚPSVaR Senica, pracovisko Holíč. Prednášky sa zúčastnili žiaci končiacich ročníkov, teda naši „maturanti“, ktorých zakrátko, samozrejme okrem ústnej maturity, čakajú prijímacie skúšky na vysokú školu alebo hľadanie nového prac. miesta, preto  informácie z oblasti pracovného prostredia sú pre nich veľmi vítané. Žiaci mali možnosť sa oboznámiť s trhom práce, napr. prostredníctvom európskeho portálu EURES, ktorý ponúka voľné pracovné miesta v celej Európe, možnosť absolvovať kurzy ponúkané úradom práce, projekty financované EÚ, ako aj ponuky ďalšieho vzdelávania. Dôležitými témami boli aj porovnanie mzdových podmienok u nás, s podmienkami v ostatných krajinách EÚ, jazyková vybavenosť, zdravotné poistenie, podpora v nezamestnanosti, dôležité náležitosti v pracovnej zmluve a oveľa viac.

            • Exkurzia na Úrade vlády

            • Dňa 28. 02. 2024 sa vybraní žiaci z 1. HA, 1. PEK, 2. MŠS a z 3. B zúčastnili exkurzie na Úrade vlády. Pozreli sme si historickú budovu, kde boli zaujímavé reprezentačné priestory, ďalej sme navštívili novú budovu Úradu vlády, kde si študenti mali možnosť sadnúť do kresiel jednotlivých ministrov. Veľmi zaujímavá bola kaplnka, ktorá slúži dodnes na bohoslužby pre verejnosť. 

            • Karneval v azylovom dome

            • Žiaci Kristína Križanová I.MŠS,Kristína Herceghová III.MŠS a Tomáš Barkoci IV.MŠS sa včera zúčastnili akcie "Karneval v azylovom dome".

            • Desaťročie spolupráce

            • Jubilujúcu školu podporuje Grafobal

              Gutenberg by sa čudoval

              GRAFOBAL, akciová spoločnosť Skalica (Grafobal) poskytol Strednej odbornej škole technickej Jozefa Čabelku - organizačnej zložky Spojenej školy Holíč, elektrickú gilotínovú rezačku model IDEAL 4350 s príslušenstvom. V polygrafickej dielni školy doplnila už skôr Grafobalom venovaný rezací ploter a nažehlovací lis. Poskytnuté populárne a užívateľsky obľúbené polygrafické zariadenia majú možnosť využiť pre praktickú prípravu najmä budúci operátori tlače. Zručnosti a návyky pre svoje povolanie si rovnako, ako napríklad študenti so zameraním na logistiku, osvojujú aj počas odbornej praxe v Grafobale.

              „Odborníci, počas štúdia dostatočne pripravení pre prax, sú významnou posilou našich závodov. Náročnosť prípravy špecialistov ale aj príťažlivosť práce v polygrafii zvyšuje v súčasnosti modernizácia a digitalizácia. Dnes by sa objaviteľ sériovej tlače Gutenberg čudoval, kam jeho vynález dospel a čo všetko si dnes vyžaduje tlačiarenské remeslo osvojiť. Od toho, akých odborníkov nám pripraví školstvo, pritom do veľkej miery závisí i konkurencieschopnosť a budúcnosť našich závodov“.  Pripomenul, okrem iného, v súvislosti s významom desaťročnej zmluvnej pomoci pri príprave študentov Ing. Richard Kohút,  predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Grafobalu.

              „Chcem veľmi pekne poďakovať za spoluprácu, ktorú máme s firmou Grafobal a verím, že do budúcnosti bude ešte intenzívnejšia.“ Uviedol pri prevzatí rezačky riaditeľ Spojenej školy Holíč PaedDr. Jaroslav Krajčovič, PhD.

              Jubilujúcu, storočie pôsobiacu, Strednú odbornú školu technickú v Holíči spája s donorstvom aj medzinárodne uznávaný vedec, rodák z Holíča profesor Jozef Čabelka, ktorého meno škola nesie. V minulosti poskytol vlasti prístroje a zariadenia za 200 tisíc dolárov. Užšia spolupráca školy a skalického Grafobalu sa tiež na základe vzájomnej zmluvy o poskytovaní odbornej praxe rozvíja od roku 2014.

              Texty pod archívne foto:

              1.– 2. Riaditeľ Spojenej školy Holíč PaedDr. Jaroslav Krajčovič, PhD., a predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Grafobalu Ing. Richard Kohút pri odovzdávaní elektrickej gilotínovej rezačky IDEAL 4350.

              3.Pri odovzdávaní poskytnutého zariadenia sa stretli a vymenili si skúsenosti z odbornej prípravy študentov riaditeľ Spojenej školy Holíč PaedDr. Jaroslav Krajčovič, PhD., predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Grafobalu Ing. Richard Kohút, majster odbornej výchovy Jozef Dojčák, člen predstavenstva a riaditeľ marketingu a rozvoja obchodu Grafobalu Ing. Tomáš Pekár, MBA.

            • Šťastné a veselé Vianoce

            • Šťastné a veselé Vianoce vám praje Stredná odborná škola technická Jozefa Čabelku. Autorkou grafického návrhu je Khrystyna Shevchuk, ktorý vytvorila na hodinách grafického dizajnu.

            • Vyhrali sme súťaž Červené stužky 2023

            • Na hodinách grafického dizajnu sme navrhovali plagáty na súťaž Červené stužky 2023. 3 práce sme poslali na súťaž. Súťaže sa zúčastnilo 57 škôl zo Slovenska. Na 1. mieste sa umiestnil David Končitík so svojím grafickým návrhom. Kristína Scheerová svojím plagátom získala čestné uznanie. Obom študentom blahoželáme!

            • Prezentácia Erasmus+

            • 13. 12. prezentovali žiačky 3. a 4. ročníka odboru učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo zahraničnú stáž Erasmus+, ktorej sa zúčastnili v mesiaci október. Zároveň im boli odovzdané certifikáty.

            • Vianočná Viedeň

            • Dňa 11.12. 2023 sa žiaci našej Spojenej školy Holíč zúčastnili exkurzie vo Viedni. Žiaci navštívili vianočné trhy na Maria-Theresien Platz, Naturhistorisches Museum Wien, Hofburg, Stephansdom a vianočné trhy pri Radnici. Spoločne objavili rozprávkovú atmosféru viedenských vianočných trhov od najmenších po najznámejšie.

            • Olympiáda v anglickom jazyku

            • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku sa uskutočnilo 28.11.2023. Zúčastnili sa ho študenti obidvoch organizačných zložiek Spojenej školy. Víťazom a zároveň postupujúcim do okresného kola sa stal Daniel Greň (IV.LPE), druhé miesto získala Eileen Klincová (IV.LPE) a tretie miesto Simona Ondrášová (IV.MŠS). Okrem umiestnených boli úspešnými riešiteľmi OAJ Viktória Hlavenková (II.HA) a Ondrej Ralbovský (I.TPI). Všetkým študentom ďakujeme za účasť.

              PK cudzích jazykov

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Potešme aj tento rok na Vianoce seniorov a darujme im trochu lásky:) Ako? Zabaľte do krabičky od topánok malý darček na Vianoce a prineste do triedy 3.LPE do 4.12.2023.
              Viac info v letáku.

              Ďakujeme:)

            • Odovzdávanie župných štipendií

            • Dňa 21. 11. 2023 sa v Knižnici Juraja Fándlyho v Trnave konalo odovzdávanie župných štipendií pre 20 talentovaných žiakov župných stredných škôl za mimoriadne výsledky vo vedomostných súťažiach a olympiádach a v oblasti športu. Medzi ocenenými študentami bola aj žiačka našej školy Nina Hanzalíková, ktorá sa stala tento rok majsterkou Európy a vicemajsterkou sveta vo fitnes gymnastike v kategórii FIT KIDS a majsterkou sveta v kategórii FIT KIDS duo. Ocenenie jej odovzdal vicežupan TTSK Mgr. Rastislav Mráz. Ninke želáme veľa úspechov nielen v športe ale aj v osobnom živote.

            • Navrhovanie písma na hodinách grafického dizajnu

            • Študenti na hodinách grafického dizajnu navrhovali vlastný druh písma. Používali klasické materiály ako farbičky, fixy, vodové farby, ale aj rôzne netradičné materiály - prírodné materiály, toaletný, papierové hviezdy a pod. 

            • Čabelkovci oslávili storočnicu

            • Dňa 16.11.2023 sa v Kultúrno-osvetovom centre v Holíči stretli zástupcovia Trnavského samosprávneho kraja, mesta Holíč, členovia Rady školy, zástupcovia zamestnávateľov, bývalí aj súčasní zamestnanci, aby spolu oslávili 100. výročie založenia Strednej odbornej školy technickej Jozefa Čabelku ako organizačnej zložky Spojenej školy v Holíči. Oslavy jubilea sprevádzal bohatý kultúrny program. Hostia si mohli pozrieť ukážku gymnastickej zostavy, vypočuť si ľudové i moderné piesne sprevádzané tanečným vystúpením talentovaných
              študentov školy. V programe zazneli príhovory riaditeľa školy PaedDr. Jaroslava Krajčoviča, PhD., podpredsedníčky TTSK Mgr. Veroniky Buc, PhD. a primátora mesta Holíč PhDr. Zdenka Čambala, PhD. Po programe nasledoval catering. Na príprave cateringu a obsluhy sa podieľali študenti odborov hotelová akadémia a kuchár/ka v spolupráci s majstrami odborného výcviku a tímu Collegium caffe bar & restaurant.
              Škola síce oslávila storočnicu, no duchom zostáva stále mladá. Silu a poznatky čerpá z tradícií, ktoré tu zanechali skúsení pedagógovia a neustály príliv nových žiakov ju robí plnou energie, elánu, kreativity a života. Za desiatky rokov si vybudovala imidž modernej strednej školy. Do praxe i do ďalšieho štúdia zodpovedne pripravila tisíce absolventov. Kvalifikovaný pedagogický zbor zabezpečuje štúdium v perspektívnych odboroch logistika, operátor tlače, sociálno-výchovný pracovník, učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo a v neposlednom rade v najstaršom študijnom odbore, ktorý funguje už od roku 1973 –ekonomika pôdohospodárstva.
              Priestory a učebne sa neustále modernizujú, pribúdajú interaktívne učebné pomôcky, zmodernizovaná bola knižnica, vybavili sa priestory na oddych a relaxáciu počas prestávok, za školou práve vyrastá nové multifunkčné ihrisko...
              Škola ale nie je len o vzdelávaní. Mladí ľudia sú kreatívni, zvedaví, majú chuť objavovať a zažívať nové veci, sú plní životnej energie. Učitelia sa snažia využiť ich chuť objavovať svet, preto organizujú veľa mimoškolských aktivít. Športové turnaje, lyžiarske kurzy, návštevy divadla, múzeí, veľtrhov, exkurzie na Slovensku i v zahraničí, zaujímavé prednášky, besedy, cyklovýlety, koncoročné triedne výlety. Študenti sa zúčastňujú aj na zahraničných
              stážach programu Erasmus +.
              Študenti sú aktívni aj v sociálnej oblasti. Ako dobrovoľníkov ich môžeme stretnúť na rôznych podujatiach organizovaných mestom Holíč, Centrom voľného času, Mestskou knižnicou a rôznymi charitatívnymi organizáciami. So svojimi vyučujúcimi pripravujú programy a podujatia pre materské a základné školy, domovy dôchodcov i širokú verejnosť. Každý žiak tu má vytvorený priestor na rozvoj svojich záujmov a realizáciu svojich nápadov. Aktivít je naozaj veľa, no na 1. mieste vždy stojí študent, jeho vzdelávanie a výchova. Čabelkovci vkročili do ďalšej storočnice. Zaželajme preto škole, aby nová storočnica bola minimálne tak úspešná ako tá prvá.

              Mgr. Viera Psotová

            • Naši študenti pomáhali na akcii Magická noc na zámku

            • Prelom októbra a novembra má magickú moc. Inak tomu nebolo ani poslednú októbrovú sobotu, kedy sa tajomno vrátilo do Holíčskeho zámku. Naši žiaci z 3. MŠS a 3. LPE sa tento večer stali pomocníkmi strašidiel a pomáhali pri realizácii strašidelných aktivít. O občerstvenie nebojácnych návštevníkov sa postaral tím Collegium cafe bar & restaurant.

            • Oznam

            • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že dňa 30. - 1. 11. 2023 sú jesenné prázdniny. V dňoch 2. a 3. 11. 2023 majú žiaci riaditeľke voľno. Nástup do školy po prázdninách je v pondelok 6. 11. 2023.

            • Erasmus+

            • Študentky odboru učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo sa v dňoch 9.- 20. októbra 2023 zúčastnili odbornej stáže programu Erasmus+ v Prahe. Počas 2 týždňov si zvyšovali svoje odborné kompetencie v školskom klube a materskej škole. Poobede spoznávali čarovné miesta Prahy a navštívili rôzne kultúrne a športové podujatia.

  • Staňte sa naším fanúšikom