• Novinky

            • Nová doména školy

            • Stredná odborná škola Jozefa Čabelku oznamuje návštevníkom webu, že prístup na stránku je aj z domény www.cabelkovci.sk alebo len cabelkovci.sk. Zároveň sa zmenili mailové kontakty. Študentom našej školy ponúkame mailovú schránku v tvare meno.priezvisko@cabelkovci.sk a umiestnenie webovej stránky v tvare www.nieco.cabelkovci.sk s neobmedzeným dátovým úložiskom. 

            • XIII. Ples Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku

            • Stredná odborná škola  Jozefa Čabelku Holíč Rodičovské združenie pri SOŠ Jozefa Čabelku Holíč Vás pozývajú na

              XIII. Ples Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku

              Dňa 17. februára 2012 o 19.00 hodine v dome kultúry v Holíči

              Hudba: FourGlasses

              Vstupné: 15,- €

              Tešíme sa na Vašu účasť!

              Blžšie informácie, vstupenky: 034 668 2004

            • Návšteva v Bruseli

            •  

              Dňa 29.01. – 01.02. 2012 som sa ja zo 4.A  spolu s Patrikom Jurkovičom zo  4.C triedy zúčastnila návštevy Bruselu organizovanou europoslankyňou Katarínou Neveďalovou. Bolo nás 43 študentov z celého Slovenska z rôznych stredných škôl. Po príchode do Bruselu sme zašli pozrieť námestie Grand Place a mali sme možnosť vidieť sochu cikajúceho chlapčeka, ktorý sa nachádzal neďaleko námestia. Po ubytovaní  v hoteli Van Belle prišla za nami na besedu pani europoslankyňa. Na druhý deň nás odviezli na prehliadku europarlamentu. Po absolvovaní prednášky o europarlamente slovenským zamestnancom sme si mohli prejsť budovu europarlamentu a hlavne rokovaciu sálu. Po spoločnom fotografovaní sme mohli navštíviť parlamentárium, kde bol modernou formou reprezentovaný europarlament. Po obede nás odviezli k Atómiu, z ktorého bol krásny  výhľad na Brusel. Po tejto exkurzii bol už odchod domov.

              Cesta bola síce dlhá a únavná ,ale stálo to za to. Získala som veľa nových poznatkov, krásnych zážitkov aj nových priateľov.

              Fotografie

               

              Evamária Veselská

            • Olympiáda z nemeckého jazyka

            •  

              Olympiáda z nemeckého jazyka

              Vo štvrtok 19.1. 2011 sa na SZŠ v Skalici uskutočnilo obvodné kolo olympiády z nemeckého jazyka stredných škôl z okresov Skalica a Senica. Súťaž pozostávala z 2 častí: písomnej (gramatika, čítanie a počúvanie s porozumením) a ústnej (príbeh k obrázku, rozprávanie o daných témach).

              Našu školu na tejto olympiáde reprezentoval víťaz školského kola Marek Ponca (2.A), ktorý obsadil 1. miesto a postúpil do krajského kola olympiády, ktorá sa uskutoční 17.2.2012 v Trnave.

              K tomuto krásnemu miestu mu srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu a šírenie dobrého mena našej školy.

               

              Mgr. Patrícia Chocholáčková

            • Výstava v Inchebe

            •  

               

              Dňa 20. januára sa žiaci 1. B, 2. A a 2. B zúčastnili výstavy s názvom Danubius Gastro, Slovakiatour, Exporeklama, Exposhop.

              Danubius Gastro prezentuje ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstva od profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu. Okrem potešenia zmyslov prináša i množstvo nových užitočných informácií pre prevádzkovateľov hotelov, reštaurácií, kúpeľov, rôznych typov gastroprevádzok a obchodov.  Súčasťou Danubius Gastro boli sprievodné podujatia, ktoré porovnávajú zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov, pekárov i someliérov. Slovakiatour, je najdôležitejším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v regióne Strednej Európy. Prináša komplexný pohľad na dovolenky a cestovanie prostredníctvom zúčastnených cestovných kancelárií, domácich a zahraničných regiónov. Výstava Poľovníctvo a oddych prezentovala firmy, ktoré ponúkajú pre poľovníkov, ale aj milovníkov prírody inšpirácie na trávenie voľného času v prírode.

               

               

               

            • Štátna skúška v písaní na počítači a korešpondencii

            •  

              Milí žiaci i absolventi,

              Oznamujeme Vám, že Ekonomická univerzita v Bratislave odsúhlasila termín Štátnej skúšky v písaní na počítači a korešpondencii.

               

               

               

              Kedy?

              2. marca 2012

              Podmienky:

              1.       Minimálna rýchlosť 200 čú/ min

              2.       Maximálne povolené percento chýb 0,5

              3.       Vytvoriť tabuľku vo Worde alebo Excele

              4.       Naštylizovať a napísať obchodný list podľa normy STN 016910

              5.       Poplatok  15 € ; pre absolventov iných škôl 24 € do 7.2. 2012

              Čo získajú tí, ktorí na skúške uspejú?

              Vysvedčenie s celoživotnou platnosťou, ktoré im otvára viac dvere na trhu práce pred tými, ktorí sa skúšky nezúčastnia.

              Prihlásiť sa môžete do 10.02. 2012 u Ing. Vlkovej alebo na e-maile sposholic@atlas.sk

               

            • Obvodné kolo Olympiády v anglickom jazyku

            •  

              V stredu 18. Januára sa uskutočnilo na Strednej zdravotníckej škole v Skalici obvodné kolo Olympiády v anglickom jazyku pre okresy Skalica a Senica. Našu školu reprezentovala v kategórii 2.D ( stredné odborné školy) Danka Brenkusová zo 4.C triedy. Danka sa umiestnila na celkovom 2. mieste v konkurencii s ďalšími štyrmi strednými školami. K dosiahnutému úspechu jej srdečne blahoželáme.  

              Mgr. Vladimír Janíček

            • Vianočný florbalový turnaj

            • Dňa  20.12.2011  sa  uskutočnil  v našej športovej hale vianočný  florbalový  turnaj  . Do  turnaja  sa  prihlásili  týmy - Red Devils  , Mobil Team, Jupiteri  a Mlátičky .

              viac

            • V Slovenskom národnom divadle

            •  

              Študenti Strednej odbornej školy J. Čabelku v Holíči navštívili  13. 12. 2011 v novej budove SND Bratislava divadelné predstavenie s názvom  „KONEČNÁ  STANICA  TÚŽBA“. O kultúrny zážitok sa postarali súčasní herci zvučného mena, ale aj nevšedné prostredie Slovenského národného divadla v Bratislave.

              viac

            • Kriminalita mládeže

            • Dňa 16. 12. 2011 sa študenti štvrtých ročníkov Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku zúčastnili prednášky na tému kriminalita mládeže.

              viac

            • Dňa 14. 12. 2011 navštívil našu školu kulturista pán Mgr. Martin Smolinský. Besedoval so študentmi na tému šport, posilňovanie a kulturistika. 

               

               

              viac

            • Deň otvorených dverí

            •  

              Dňa 14. 12. 2011 sa konal na našej škole deň otvorených dverí. Návštevníci našej školy dostali základné informácie o možnostiach štúdia na našej škole, detailnejšie informácie o študijných programoch v jednotlivých študijných odboroch, zúčastnili sa priamo vyučovacích hodín, diskutovali s učiteľmi a s budúcimi spolužiakmi.

              Pozrite si fotografie.


            • Otázniky histórie

            • Dňa 25. 11. 2011 sa na Strednej odbornej škole Jozefa Čabelku uskutočnilo vyhodnotenie  súťaže „Otázniky histórie“, do ktorej sa zapojili študenti našej školy v počte 190. Vyhodnotenia sa zúčastnil pán primátor mesta Holíč Mgr. Zdenko Čambal a predseda asociácie primátorov a starostov pán Ing. Hladík. Štyria študenti postúpili do finále, ktoré sa uskutoční v decembri v Trenčíne. súťaž obohatila študentov novými poznatkami z histórie a zároveň posilnila ich národné povedomie.

              viac

            • Lyžiarsky výcvik

            • Tohtoročný lyžiarsky výcvik sa uskutoční 27.2. - 3.3. v lyžiarskom stredisku Čierny Balog.

              Spomienka na minuloročný lyžarák:

            • Imatrikulácia 2011

            • Dňa 16. 11. 2011 sa v telocvični našej školy konala slávnostná imatrikulácia prvákov. Naši tretiaci  pre nich pripravili náročné úlohy, splnením ktorých sa prváci  stali plnohodnotnými členmi cechu študentského.

              viac

            • Predvianočná výstavka z vydavateľstva Oxico

            •  

              V tomto týždni začala na našej škole predvianočná výstavka anglických kníh z vydavateľstva Oxico. Na výstavke si študenti môžu nielen prezrieť vzorky beletrie, rôzne druhy slovníkov, gramatických príručiek, ale tiež je možné zakúpiť si vybrané tituly. 

              viac

  • Staňte sa naším fanúšikom