• Novinky

            • Turnaj vo floorbale chlapcov


            • Dňa 24. 11. 2015 sa uskutočnil turnaj vo floorbale chlapcov. Na prvom mieste sa vďaka lepšiemu  vzájomnému zápasu umiestnili ZŠ Školská Holíč. Na 2. mieste skončili chlapci zo ZŠ Strážnickej Skalice. Na 3 mieste sa tiež vďaka lepšiemu zápasu umiestnila ZŠ Jablonica. Na 4. mieste sa umiestnili ZŠ Radošovce. Na 5 mieste ZŠ Borský Mikuláš. Na 6. mieste skončila ZŠ Brodské.
            • Imatrikulácie prvákov


            • NOVINKA VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=xbrNAuEAKo0&app=desktop
              Dňa 16. novembra sa na našej škole konali imatrikulácie prvákov. Študenti i profesori v napätí očakávali, akú úlohu im naši študenti tretieho ročníka prichystali. Úlohy boli naozaj rozmanité. Od jógy, cez spev a tanec až po fyzické úlohy pre (ne)športovcov. Žiaci sa svojich disciplín zhostili naplno, pretože porota bola prísna a trest bola ozajstná "delikatesa". Úlohy sa všetkým páčili, téma Hippies (deti kvetov) bola dodržaná a naša veľká školská čabelkovská rodina získala nových členov. 
            • Divadelné predstavenie "Americký sen"


            • V piatok 20. novembra 2015 mali študenti SOŠ J. Čabelku v Holíči možnosť zúčastniť sa divadelného predstavenia  „Americký sen“. Toto predstavenie, ktoré  prišli zahrať herci z Divadelného centra v Martine,  bolo  celé v anglickom jazyku a tak študenti mali možnosť nenásilnou, hranou formou utvrdiť si nadobudnuté vedomosti v tomto jazyku, čo im zaiste pomôže a povzbudí v ďalšom štúdiu angličtiny. Touto cestou by sme chceli poďakovať pánovi Švrčkovi, ktorý veľmi ochotne a bezplatne poskytol priestory budovy „Besedy“,  v ktorej sa divadelné predstavenie uskutočnilo.
            • Imatrikulácie prvákov


            • Dňa 16. novembra sa na našej škole konali imatrikulácie prvákov. Študenti i profesori v napätí očakávali, akú úlohu im naši študenti tretieho ročníka prichystali. Úlohy boli naozaj rozmanité. Od jógy, cez spev a tanec až po fyzické úlohy pre (ne)športovcov. Žiaci sa svojich disciplín zhostili naplno, pretože porota bola prísna a trest bola ozajstná "delikatesa". Úlohy sa všetkým páčili, téma Hippies (deti kvetov) bola dodržaná a naša veľká školská čabelkovská rodina získala nových členov. 
            • Prezentácia stredných škôl


            • Opäť sa blíži čas veľkého rozhodovania žiakov posledného ročníka základnej školy – „kam na strednú školu?“. Deviataci spolu s rodičmi zvažujú záujmy, schopnosti, školské výsledky a rozmýšľajú o vhodnej strednej škole, na ktorej budú pokračovať v štúdiu a príprave na povolanie.
            • Timravina studnička a Beniakove Chynorany


            • Timravina studnička
              Dňa 28. 10. 2015 sa študentka štvrtého ročníka Klára Madunická zúčastnila výberového kola na celoštátnu súťažnú prehliadku Timravina studnička.
              Klára sa predstavila s ukážkou Medicejská práčka od Hany Zelinovej,  s ktorou potešila porotu, ktorá jej za tento výkon udelila prvé miesto.
              Kláre ďakujeme za reprezentáciu a želáme jej veľa úspechov v celoštátnej súťaži v Lučenci, ktorá sa uskutoční koncom novembra.

              Beniakove Chynorany
              Dňa 4. 11. 2015 sa sestry Annamária a Klára Madunické zúčastnili výberového kola Beniakove Chynorany.
              Konkurencia bola veľká, prednes náročný. Annamária zabojovala s ukážkou od Rudolfa Dilonga Pod krížom, s ktorým veľmi milo prekvapila porotu. Avšak proti trinástim konkurentom sa nepresadila a napokon nestála na stupňoch víťazov.
              Klára Madunická sa stala už štvrtý raz v rade víťazkou výberového kola. Nové pravidlá však boli nekompromisné, a tak z dôvodu neeurópskeho autora – RabíndranáthaThákura, ktorého vrcholnú tvorbu Klára zarecitovala, musela byť zo súťažnej disciplíny diskvalifikovaná. To však nezmenilo nič na tom, že porote sa jej výkon mimoriadne páčil, a preto si ju pozvali ako najlepšiu recitátorku Trnavského a Bratislavského kraja v rámci programu „Hviezdne inšpirácie“, kde budú tento rok účinkovať niekoľkonásobní laureáti celoštátnej súťaže Beniakove Chynorany.
               
              Obom sestrám ďakujeme za reprezentáciu, a Kláre želáme veľa šťastia v Chynoranoch.
            • Strašidlá v Holíčskom zámku


            • Aj vďaka našim žiačkam z 2.A triedy (Učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo) sa mohol opäť po roku konať v doobedňajších hodinách v Holíčskom zámku deň strašidiel. Naše žiačky boli prezlečené za rôznych zombiekov, za strigy, za vraha z filmu Scarymovie. Študentky si pripravili pre tých najmenších – škôlkárov a žiakov z 1. stupňa zo základných škôl úlohy, za ktoré dostali sladkú odmenu. Celý zámok bol oživený rôznymi bytosťami zo záhrobného sveta. V popoludňajších hodinách v zámku pokračovala tradičná noc strašidiel.
              Našim žiačkam ďakujeme za účasť na tomto dni.
              Mgr. Anna Vydarená
            • Deň otvorených dverí na SOŠ Jozefa Čabelku


            • V piatok 23. októbra 2015 sa na našej škole SOŠ  Jozefa Čabelku uskutočnil Deň otvorených dverí. V poobedňajších hodinách sa otvorili dvere pre všetkých zvedavcov a záujemcov z radov ôsmakov a deviatakov základných škôl z Holíča a okolia, ktorí prišli aj so svojimi rodičmi.
            • Október - mesiac úcty k starším


            • Pri príležitosti mesiaca úcty k starším si študenti našej školy pripravili pre klientov Senior domu Terézia Holíč zábavný program, ktorý pozostával z divadelného predstavenia, ktoré si pripravili študenti 1. A triedy odbor sociálno-výchovný pracovník. Ďalej nasledovala zmes ľudových piesní a básní v podaní študentov 1., 2. a 4. ročníka odbor sociálno-výchovný pracovník a tento rok sa k nám pridali aj dievčatá z prvého ročníka odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, ktoré predviedli svoj spevácky talent.
              Mgr. Lenka Suchá
            • Úspech vo výtvarnej súťaži


            • V piatok 9.10.2015 sa v Hodoníne uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže „Maluju babičku“. Súťaž organizovala mestská knižnica Hodonín v spolupráci s mestom Hodonín v rámci projektu „Knihovna 21. století“ s dotáciou Ministerstva kultúry Českej republiky. Najvyššie ocenenie vo svojej kategórii získala žiačka našej školy Dominika Ševčíková /2.A UCI/. Odmená bola diplomom a vecnými cenami. Srdečne blahoželáme.
            • Víkend študentov na chate AMOR Skalica v Zlatníckej doline


            • Súčasťou projektu „Nemáme čas na drogy III.“ bol víkendový pobyt študentov, ktorý sa uskutočnil v dňoch 02.10.2015 – 04.10.2015 na chate AMOR Skalica v Zlatníckej doline. Relax, pohoda a tvrdá drina. Študenti si pripravovali a nacvičovali prevenčnú rozprávku „O červenej čiapočke“, zhotovovali kostýmy.
            • Turnaj vo futsale chlapcov o pohár Jozefa Čabelku


            • Dňa 06. októbra 2015 sa v telocvični SOŠ Jozefa Čabelku v Holíči uskutočnil turnaj vo futsale chlapcov základných škôl okresov Skalica a Senica. Pred úvodným hvizdom sa družstvá rozdelili do dvoch skupín, jednej 5členej jednej 4členej.
            • Turnaj ZŠ vo vybíjanej dievčat

            • Dňa 8. októbra 2015 sa u nás v telocvični SOŠ Jozefa Čabelku uskutočnil turnaj základných škôl vo vybíjanej dievčat. Žiačky boli rozdelené do dvoch skupín po 4, kde odohrali vyrovnané duely.

            • Budúci reprezentant


            • Tento rok dosiahol výborné výsledky žiak Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku RADOVAN PRSTEK, ktorý za túto sezónu získal vzácne  kovy v streľbe na asfaltové terče v disciplíne  (olympijský trap). Ako prvý úspech  bola zlatá medaila,  ktorú získal na prestížnej súťaži GP PERAZZI v kategórií Junior do 21 rokov, konajúcej sa na strelnici v Srbskom Belehrade,  keď vo finále porazil chorvátskeho súpera. O niekoľko týždňov sa konali ďalšie dve  medzinárodné súťaže GP Brno, tu vo finále obhájil jednoznačne  prvé miesto a domov si odniesol krásnu zlatú medailu. Ďalší bol pretek „Olympijských nádeji“,  kde postúpil ako jediný Slovák do finále medzi šesticu  najlepších strelcov zo zúčastnených krajín no tentoraz o jeden bod zaostal za českým reprezentantom a teda obhájil druhé miesto na strelnici v Brne, ktorá spĺňa tie najťažšie strelecké parametre. Po dlhej pauze sa chystal na ďalšiu streleckú súťaž „Memoriál Michala Sedláka“ spojenú s extraligou, ktorá sa tento raz konala na strelnici v Trnave. Tentokrát nenechal nič na náhodu a tvrdo si šiel pre prvé miesto, čo bola pred víťazstvom  hlavná motivácia. Nakoniec ho aj zaslúžene získal a do zbierky si odniesol druhú zlatú medailu. Na záver sezóny sa konali Majstrovstvá SR opäť v Trnave. Napriek zlému počasiu a po prvom dni trom strhnutým bodom sa stal vicemajstrom Slovenska, víťazom ligy talentovanej mládeže a druhý v extralige juniorov do 21 rokov. Po úspešnej sezóne a dosiahnutých výsledkoch bude zaradený do reprezentácie a športového centra polície a navrhnutý na ocenenie športovec roka v rámci TTSK.
  • Staňte sa naším fanúšikom