• Novinky

            • Cezpoľný beh


            • Dňa 1.10.2015 sa naše dievčatá zúčastnili na okresnom kole v cezpoľnom behu. Veľký úspech dosiahla naša študentka Denisa Filípková, ktorá pretek vyhrala. Aj jej zásluhou naše dievčatá skončili na peknom druhom mieste v súťaži družstiev.
            • Exkurzia - Európsky deň jazykov Bratislava


            • V piatok 25. septembra sa  dvadsať  študentov z prvého až štvrtého ročníka SOŠ J. Čabelku  v Holíči zúčastnilo jazykovej exkurzie nazvanej „Európsky deň jazykov“, ktorá sa konala v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí. Na nej mali zastúpenie zahraničné organizácie pôsobiace na Slovensku ako je napríklad Britská rada alebo Goetheho inštitút a tiež zastupiteľstvá cudzích krajín ako je Bulharsko, Rusko, Taliansko, Francúzsko, Portugalsko, Slovinsko atď. V stánkoch spomínaných krajín bolo možné dostať zdarma farebné prospekty o tej ktorej krajine v rôznych jazykových mutáciách, ďalej odznaky, samolepky, brožúrky, balóniky a cukríky. Študenti a žiaci, ktorí sa zúčastnili súťažného kvízu mali možnosť vyhrať aj hodnotnejšie ceny ako treba slovníky a príručky. O dobrú náladu prítomných sa postarali svojimi vystúpeniami na malom pódiu študenti, ktorí prezentovali rôzne ľudové tradície   cudzích krajín vo forme tanečných a speváckych vystúpení.
              Okrem toho sa študenti zúčastnili aj výstavy nazvanej „Titanik“, ktorá sa konala vo výstavnom centre Incheba. Na nej sa mohli zoznámiť  vo forme informačných panelov  písaných dvojjazyčne v slovenskom a anglickom jazyku, dokumentárnych filmov a vystavených exponátov, podotýkam všetko originálov vyzdvihnutých z vraku tejto lode nielen so vznikom a celou históriou plavby lode nazvanej Titanik , ale aj s osudmi konkrétnych ľudí, ktorí cestovali touto loďou a to tak, že pri zakúpení vstupenky dostal každý lístok s menou osoby , ktorú akože predstavuje a v priebehu výstavy sa mohol o tejto osobe niečo zaujímavé z jej života  dozvedieť a nakoniec aj to, či dotyčný prežil katastrofu, alebo nie. Aj napriek tomu, že čas, ktorý bol na túto výstavu vymedzený nebol úplne postačujúci, dovoľujem si povedať, že výstava študentov veľmi zaujala a odniesli si z nej veľa zážitkov.
            • Biela pastelka


            • Biela pastelka  2015 – pomáha nevidiacim vrátiť sa do života.
              Dňa 25. septembra 2015 sa vo viac ako 300 slovenských miest a obcí organizovala celoslovenská verejná zbierka na podporu nevidiacich a slabozrakých. Zbierku ako po minulé roky podporili a zabezpečili v meste Holíč aj študenti a pedagógovia Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku. Vďaka spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska sa im podarilo vyzbierať peknú sumu. Výnos tejto zbierky bude použitý na financovanie aktivít, ktoré pomáhajú zlepšovať životy ľudí, ktorí musia zrak nahradiť inými zmyslami.
              Všetkým darcom a dobrovoľníkom ďakujeme.
            • ERASMUS + zahraničný pobyt v Čechách

            • Našej škole,  SOŠ J. Čabelku Holíč, sa podarilo uspieť a získať finančné prostriedky – grant z EÚ 45 000 eur v programe Erasmus +.
              Na základe prísnych kritérií ako je prospech, dochádzka, motivačný list, boli vybraní len tí najlepší žiaci z odborov sociálno – výchovný pracovník ( 10 ), ekonóm pôdohospodárstva ( 10 ), operátor  tlače ( 5 ) na dvojtýždňovú študijnú zahraničnú  stáž do Čiech. Tento projekt a pobyt bude prebiehať v školskom roku 2015/2016, jeho cieľom bude podporiť spoluprácu so zahraničnými partnermi  a umožní zvýšiť úroveň a prestíž školy. 

               

               

            • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2015/2016

            • Školský rok 2015/2016 na SOŠ Jozefa Čabelku otváral slávnostným príhovorom podpredseda TTSK a primátor mesta Holíč PhDr. Zdenko Čambal v sprievode so zástupcom primátora p. R. Caletkom, vedúcim oddelenia školstva, sociálnych vecí a zdravotníctva Mgr. F. Janečkom a Mgr. Zdenkou Cintulovou. Všetkých študentov zároveň privítal aj riaditeľ školy Ing. Jozef Pavlík.

            • Čistý deň VIII.

            • Prijali sme pozvanie Strednej zdravotníckej školy Skalica pri príležitosti stretnutia mladých ľudí v prevenčnom programe Čistý deň, ktorý oslávil už ôsme pokračovanie. Pre študentov malo súťažné zápolenie charakter ukončenia prevenčných aktivít na našej škole počas školského roka. Čakali nás prekvapenia vo vode i na súši. S vervou sa pustili dievčatá a chlapci Čabelkovci  do zaujímavých a náročných úloh. Nevynechali žiadnu nástrahu pri ich plnení. Pekné počasie nahrávalo i tým, ktorí sa báli skočiť do vody v okamihu (vedúci výpravy).  Mokrí i suchí sme si všetky atrakcie a spolupatričnosť k tímu užívali do poslednej minúty. Celkové umiestnenie nemalo pre čabelkovcov žiadny význam. Myslíme už na nasledujúci ročník. Ďakujeme Strednej zdravotníckej škole Skalica, najmä pani Markovej a Repáňovej za osožnú spoluprácu a nádherne strávený deň pre všetkých nás mladých ľudí.   

            • Výlet do Brna

            • Vo štvrtok 25. júna 2015 navštívili študenti 1.A (učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo / ekonomika pôdohospodárstva) Laser Game v Brne. Laser game alebo laser tag je akčná hra, ktorá kombinuje počítačové hry s hrami typu paintball alebo airsoft. 

            • Športový deň v Senior dome Terézia

            • Študentky druhého ročníka odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo a ekonomika pôdohospodárstva sa dňa 24. 6. 2015 zúčastnili športového dňa, ktorý organizovali zamestnanci Senior domu Terézia v Holíči pre svojich klientov. Naši študenti mali na starosti 12 stanovíšť, ktoré seniori postupne prechádzali. Zažili sme spolu  príjemné dopoludnie v športovom duchu plnom zábavy a dobrej nálady. Popoludní mali vyhodnotenie a najlepší súťažiaci boli odmenení. 

            • Exkurzia Silgan Nové Mesto nad Váhom

            • Dňa 23. 06. 2015 naši prváci a tretiaci odboru operátor tlače zúčastnili na prehliadke v SILGANE. Po odbornom výklade v jednotlivých pracoviskách firmy sme si návštevu spríjemnili návštevou neďalekého hradu Beckov. Na záver programu odohrali naši študenti študenti priateľské futbalové stretnutie proti zamestnancom firmy SILGAN.

            • Blší trh

            • Študenti a profesori Strednej odbornej školy J. Čabelku Holíč zorganizovali 19. júna 2015 BLŠÍ TRH. Podujatie sa konalo v parku pred školou a jednotlivé odbory si pripravili predajné stánky, v ktorých si záujemcovia mohli zakúpiť rôzne drobnosti. Prichystané bolo aj občerstvenie a zábavné súťaže pre deti. Blší trh navštívili žiaci oboch základných škôl  a množstvo okoloidúcich, ktorí nákupom podporili snahu našich študentov.

            • Prednáška o poľovníctve

            • Poľovníctvo v súčasnosti je možno chápať ako záľubu, ale aj ako životný štýl. Na túto tému poskytol študentom 1. a 2. ročníka odbor Ekonomika pôdohospodárstva pár zaujímavých informácií Ing. Marek Provazník.

            • Divadelné dopoludnie v ZŠ Radošovce a Lopašove

            • Aj tento rok sme prijali pozvanie Základnej školy Radošovce a Lopašov a pripravili si so študentkami našej školy príjemný program pre deti materských a základných škôl. Vystúpili sme s divadelným predstavením pod názvom Ako Jožko Pletko nepoplietol všetko. Najskôr sme spestrili program deťom na Základnej škole v Radošovciach a potom sme sa zúčastnili  akcie, ktorú organizovala obec Lopašov pod názvom Stretnutie Pod bukovinou. Toto podujatie bolo venované deťom  z materských škôl Oreské a Lopašov a deťom zo Školského klubu detí Radošovce. Deti boli vtiahnuté do poučného deja rozprávky, kde sa dozvedeli veľa informácií o zdravom životnom štýle a škodlivosti alkoholu a cigariet. 

            • Pštrosia farma Oáza

            • Dňa 11. júna 2015 študenti 1. ročníka odboru Ekonomika pôdohospodárstva navštívili pštrosiu farmu Oáza v Radimove

            • Víťaz Belehradu

            • Študent Strednej odbornej školy Jozefa Čabelku (1.ročník Ekonomika pôdohospodárstva) a člen Športového klubu polície v Trnave Radovan Prstek sa  spolu so Slovenskou reprezentáciou  zúčastnil 5. – 7.  júna 2015 medzinárodnej streleckej súťaže Grand Prix PERAZZI v Srbskom Belehrade, kde zaznamenal prekvapivo skvelý výsledok, čo mu zabezpečilo nedeľňajší  postup do finále, kde nastúpil so 112 zostrelenými terčmi zo 125 možných. Radovan po víkendovom  pretekaní v streleckej súťaži na asfaltové terče v disciplíne TRAP obsadil 1. miesto v kategórii Trap Men Junior po tom ako zdolal vo finále konkrétne o prvé miesto chorvátskeho súpera Ivana Karabaliča. Tento výsledok mu zabezpečil vstup do Slovenskej reprezentácie a ďalšiu výpravu do Nemeckého Suhlu na Grand Prix JUNIOR, ktorá sa koná koncom júna. 

            • Oslávili sme deň detí v Skalici

            • Študenti našej školy, budúce pani učiteľky v materských školách sa podujali spríjemniť Deň detí najmenším skalickým deťom svojimi zručnosťami. Pripravili si časť športových zápolení. Deti preukazovali obratnosť a pohybovú šikovnosť v disciplínach. Za splnenie úlohy boli deti ocenené. Nezabudli sme ani na dospelých, kedy niektorí z nich po mnohých rokoch museli riešiť nástrahy hlavolamov. Napriek veľmi slnečnému dňu atmosféru dopĺňalo prírodné prostredie Baťovho kanála, možnosť zaskákať si na trampolíne a nafukovacom hrade. Atraktivitu podujatia dotváral  kúzelník.   

            • Deň detí v Centre voľného času Holíč

            • Nepísaným pravidlom Strednej odbornej školy J. Čabelku Holíč je napomáhať potrebným občanom v meste Holíč. V sekunde sme reagovali na prosbu obetavých pracovníčok Centra voľného času Holíč vytvoriť vo vzájomnej spolupráci pestrý a nezabudnuteľný deň pre holíčske deti z materských škôl a mamičky s majmenšími deťmi ku Dňu detí.

              Dievčatá prvého ročníka sociálno – výchovný pracovník sa zhostili svojich úloh na jednotlivých stanovištiach na jednotku. Streľba hokejkou na bránu, kotúľanie veľkej lopty slalomom, maľovanie obrázkov, jazdy na motorkách vlastným pohonom, myšacia tunelová dráha, kuželky a hod na cieľ, to boli nástrahy, ktoré sa snažili absolvovať všetky deti.

              Slnečný deň, hudba, úsmevy detí a spokojnosť pani učiteliek prispeli k pozitívnej atmosfére počas športových zápolení. Deti boli za svoje výkony a radosť z pohybu odmenené medailami  a sladkým darčekom, ktoré pripravili pracovníčky centra.

              Ďakujeme prváčky, boli ste jednoducho skvelé !!! Mgr. Igor Černin

  • Staňte sa naším fanúšikom